Kalle Pettersson – bilder och workshop

Under Fotografi Falkenberg kommer Kalle Pettersson att visa några av sina bilder. På söndag 29 juni kl 12.00 håller han dessutom en workshop på temat porträtt i naturligt ljus.

På workshoppen får du lära dig hur man tar fina porträttbilder med endast det ljus som finns ute i naturen. Vi arbetar med reflexskärm och tält för att böja och forma ljuset så som vi vill ha det. Passande kurs för alla som vill lära sig ta fina bilder på bröllop, dop eller vänner och familj utan att använda en blixt.

Foto: Kalle Pettersson
Foto: Kalle Pettersson

Kalle Pettersson är en fotograf från Falkenberg. Han är mångsidig med fokus på expressionistiska naturfotografier med inspiration från John Bauers sagovärld. Kalle letar ofta efter mystiken vilken förmedlas i sköna färger, nytänkande vinklar och motiv. Han själv anser att en av de viktigare bitarna i arbetet för att lyfta fram liv i de slutliga bilderna är valet av papper. Vogue är en av dem som har uppmärksammat Kalles sätt att se på naturen och har därför valt att visa några av hans bilder på sin hemsida.