Om Fotografi Falkenberg

Fotografi Falkenberg är ett kulturarrangemang av Falkenbergs Fotoklubb. http://www.falkenbergsfotoklubb.se .

Fotografi Falkenberg är en mötesplats för för fotointresserade, i första hand amatörer, men även de som fotograferar professionellt. Ambitionen är att visa bra fotografi i en mix som fungerar som inspirationskälla för en bred publik. Därför söker vi fotografer ur olika genrer som får möjlighet att framträda och visa sina bilder. Vi vet att det finns mycket fotografi i och runt Falkenberg och Halland som inte är så känd här på hemmaplan. Det vill vi gärna locka fram med Fotografi Falkenberg.

Fotografi Falkenberg tar inget inträde, använd de pengarna till ditt fotograferande istället. Fotografi Falkenberg är inget ekonomiskt vinstdrivande arrangemang för oss som arrangörer. Vinsten ska ligga i det utbyte du får av besöket och ett ökat intresse för fotografi.

Basen utgörs av en utställning av medlemmars bilder. Klubbmedlemmar kan också dyka upp som bildvisare/föreläsare. Den kick det kan innebära att få ställa ut sida vid sida med etablerade fotografer och vara del i ett program med professionella fotografer och föredragshållare ska få såväl klubb som klubbmedlemmar att växa.

Företag som säljer kameror och tillbehör samt programvaruföretag och liknande fungerar också som inspiration. Därför ges även de en plats i Fotografi Falkenberg.

När vi testade arrangemanget 2013 i full skala och såg att det var genomförbart, lärde vi oss
massor. Att flytta in arrangemanget i Falkhallen var ett viktigt steg. Där finns förutsättningarna som krävs för att Fotografi Falkenberg ska kunna växa ut till det vi såg framför oss när vi fick idén. Fantastiska lokaler och dedikerad personal.

Utan det ideella arbetet av våra medlemmar och det ekonomiska stödet från Falkenbergs kommun, Rian och ABF vore detta inte genomförbart som det öppna och inträdesfria arrangemang det är.