Jörgen Tannerstedt

Nu vill vi på Fotografi Falkenberg med stor glädje presentera en gren inom fotograferingen som vi inte tidigare har visat på Fotografi Falkenberg och det är astrofotografering och det är astrofotograferingens mästare som kommer att berätta om detta och det är ju givetvis Jörgen Tannerstedt !!!!

Jörgen kommer att hålla sin föreläsning söndag den 30 juni kl. 14.30.

Jörgen Tannerstedt är specialiserad inom astro- och landskapsfotografering. Han brinner för att komma ut i mörkret och trots otaliga nätter ute under stjärnhimlen kan han inte slutas fascineras av dess storhet. Varje molnfri natt beger Jörgen sig ut i mörkret för att hitta nya sätt fånga nattens ljus på.

Jörgen arbetar aktivt för att sprida kunskap om mörkrets betydelse för för oss människor och natur runt oss och vilken inverkan ljusföroreningarnas har på miljön . Han är sen många år tillbaka ansvarig för mörkermätningar på Öland i ett projekt vars syfte är att försöka bevara natthimlen för kommande generationer.

Jörgen är invald i Naturfotograferna/N, en förening för Sveriges främsta naturfotografer.

Nattens ljus
Under föreläsningen får ni följa med ut i nattens mörker för att utforska det ljus finns där ute. Det kommer huvudsakligen visas bilder från Öland men även från Gotland och Teneriffa. Alla öar med den gemensamma nämnaren att de bjuder på ett ett fantastiskt mörker på rätt platser. Det blir huvudsakligen landskapsbilder som kommer att visas men även en och annan djupdykning ut i det mörka med en och annan nebulosa.

Här är lite länkar så ni kan kolla på han bilder:

www.instagram.com/tannerstedtphotography

www.facebook.com/tannerstedtphoto

www.tannerstedt.se

Kom ihåg att vid alla bildvisningar och föreläsningar är det gratis entré!!!!