Lördag 2 juli kl 11.45

Göran Segeholm

Läsa bild — en snabbkurs i kreativitet 

Det finns många sätt att se på bild. Ett är att förvänta sig att bilden ska göra hela jobbet, och ”drabba” eller ”knocka” den som tittar. Det är lätt. Antingen blir du berörd eller inte. På några sekunder kan du kalla bilden ”bra” eller ”dålig”. 

Ett mer krävande, men också mer givande, sätt är att göra sig till medskapare av bildens budskap. Att samarbeta med bilden, få den att öppna sig. För att uppnå det krävs att du tar steget från en passiv tittare till en aktiv och kreativ läsare. 

I den här föreläsningen får du några verktyg för kreativ bildläsning av Göran Segeholm, som bland annat driver det visuella gymmet Bildspråket. (Där kan du också prenumerera på ett gratis veckomejl om visuell kommunikation — bildspraket.se). 

Om Göran: 

Göran Segeholm är en av Sveriges mest efterfrågade lärare i fotografisk bild. Han har skrivit sex böcker om fotografi, gjort två podcasts, varit huvudlärare på Fotografiska i Stockholm under tio år samt undervisar regelbundet vid Högskolan i Jönköping och Linnéuniversitetet.