Fotografi Falkenberg Presentera första föreläsare till årets utställning.

 

InNature logga

 

Kort presentation fotoresor inNature West.
InNature West bedriver fotoreseverksamhet till flera spännande länder med natur och kultur som tema. Resornas upplägg ger en unik inblick i landets natur och det ges stora möjligheter att komma i kontakt med människorna i deras vardagsliv. Natur och kultur ger dubbelt i utbyte.
Resornas innehåll är anpassat för fotografer och med på varje resa följer både en svensktalande reseledare och en svensk fotoguide.
Resorna företas i ekoturism-anda där lokala samarbetspartners alltid gynnas och områdets naturförutsättningar respekteras. Schyssta arbetsvillkor för guider och andra som på lokalplanet servar oss är viktiga.
Genom reseledarnas stora kunskap om landet utanför turiststråken får resenären en unik upplevelse som går långt över vad en vanlig resa kan erbjuda.
Läs mera på www.fotoresor.nu
Resmålen:
Nepal – Landet med de stora kontrasterna. Vandringar i Anapurnas skugga, besök i byar med olika folkslag, Kathmandus gatuvimmel, Världsarvet Bakthapur och den lilla byn Tinghare är något av vad resenären får uppleva här.
Rumänien – En resa i tiden. På landsbygden i Rumänien har tiden stått stilla. Här får resenären träffa bönder i sitt vardagsliv, bli spontant inbjuden till något hem, se hur Romerna lever, vandra i Karpaternas vackra landskap och bli omhändertagen på ett pensionat där den genuina Transsylvaniska maten serveras.
Italien – Resan för fotografer och livsnjutare. Från Florens vackra stad till Toscanas kullar finns fotomotiv överallt. Det böljande landskapet och de små byarna där livet sakta pågår är en lisa för själen för en fotograf. Val D’Orcia är dalgången kring vilket upplevelserna kretsar.
Kirgizistan – Det okända landet i öster. På gränsen till Kina med Kazakstan som närmsta granne ligger detta land där 40% av ytan ligger på över 4000 m.ö.h. Naturscenerierna är helt otroliga med snöklädda bergstoppar och kristallklara sjöar. Om naturen är fantastisk så är människorna ännu mer intressanta. Vänliga, nyfikna och öppna möter de oss i bergsbyarna där de gärna visar upp hur de lever.
Ecuador – Ett mångfaldens land. Här besöks huvudstaden Quito, Amazonas djungel och indianmarknader likväl som Stilla Havskusten där vår reseledare har sin verksamhet med den sociala organisationen Futuro Valdivia. Resan ger en unik inblick i landets alla delar från regnskog via vulkaner till havet i väster.
Mexiko – Från höglandet norr om Mexico City till Chiapas djungler i söder. Genom vår reseledares 30-åriga erfarenhet av landet ges resenärerna en unik inblick i människornas liv och flera av de naturpärlor som finns här.

Gert Olsson, InNature
Gert Olsson, InNature

inNature kommer också ha en monter på Fotografi Falkenberg där Gert Olsson kommer att finns på plats under helgen.