Johan Eklöf Fladdermöss-i en värld av ekon.

Nu är det dax att börja presentera årets lineup till Fotografi Falkenberg 2018 och först ut blir med stor glädje Johan Eklöf.!!!

Johan kommer hålla sin föreläsning Söndag den 1Juli kl.15.15 i Falkhallens Backbox

Fladdermöss – i en värld av ekon.

Johan Eklöf, fladdermusforskare och författare

Jag arbetar med fladdermöss och har gjort så sedan jag disputerade för 15 år sedan. Till vardags inventerar jag fladdermöss för kommuner, länsstyrelser och företag, i syfte att bidra med information om naturvärden i samband med olika typer av samhällsplanering.

Vid sidan av detta jobbar jag med kommunikation och populärvetenskap, det vill säga, jag skriver böcker, guidar och håller föredrag. Ofta arbetar jag tillsammans med Jens Rydell, fladdermusforskare och naturfotograf. Det är hans bilder jag kommer att visa under mitt föredrag – fotografier från en osynlig värld, bortom våra sinnen. Jag kommer att prata om fladdermöss, ljud, mörker och myter i en historia som sträcker sig från dinosauriernas tid. Men egentligen behöver jag inte säga så mycket, Jens bilder talar för sig själva.

Mer om mig.

Jag är 45 i år, bosatt i Bollebygd, tvåbarnsfar och stugägare. Mitt fladdermusliv började i Costa Rica med en introduktionskurs för doktorander. Det är nu 20 år sedan. De skygga djuren har sedan tagit mig till okända platser i Sverige och världen och fört mig närmare historien, genom att fladdermöss och kulturmiljöer bär på en gemensam berättelse.  Under tiden har jag också hittat både kärlek och väggar att gå in i, men också ett intresse för det skrivna ordet. Nu arbetar jag med text och biologi i kombination, i egenskap av konsult och författare i företaget Graptolit ord & natur.

 

Johan Eklöf i kyrktorn

Lite länkar :

www.fladdermus.net

www.graptolit.com