Söndag 3 juli kl 14.30

Patrik Larsson

-Någon har sagt ”Att fotografera är att leva”.  Jag skulle vilja lägga till en rad, att fotografera och inspirera andra att fotografera är att leva.

Patrik Larsson är en av Sveriges främsta fotografer med passion för landskap. De intima landskapen är något som han gillar speciellt mycket. Något som syns i hans första bok “Det knappt märkbara”.

-Jag gillar mina egna turer med kameran lika mycket som jag älskar att få ta med en grupp ut och inspirera och lära ut det jag kan och brinner för. I min roll som fotograf är det i landskapet jag trivs bäst. Jag fotograferar allt från stora vyer till små omsorgsfullt utvalda utsnitt. Just de intima landskapen är något speciellt. Det ger mig en stor möjligthet att uttrycka mig och visa upp delar av naturen som de flesta missar och det är fascinerande att se hur mycket abstraktion man kan skapa genom att inte visa allt.

Patrik ser kameran som ett sätt att förmedla en upplevelse och registrera en känsla. Tydligt i den senaste boken ”Det stilla landskapet” vilken också är grunden för Patriks föreläsning.

– Det är fantastiskt att ha möjlighet att uttrycka sina bildidéer genom olika medium både digitalt och analogt, svartvitt och färg. Men i slutändan är nog ändå kaffetermosen det viktigaste. Den gör att jag tar in min omgivning och sätter mig i ett lugnare tempo säger Patrik.

Patrik Larsson är även en av Sveriges mest kunniga på Lightroom samt arbetar även mycket med fine art print och utställningsutskrifter från sin egen printstudio Grandimage i Göteborg.