Testsida

Glimtar ur programmet

Lite mellantext

Publikens val 2023

Som vanligt låter vi publiken rösta fram sin favorit bland bilderna som är utställda av medlemmar i Falkenbergs Fotoklubb. I år var det 83 bilder att rösta på och det kom in 330 röstsedlar.

Den bild som fick flest röster och vann tävlingen blev Sven-Arne Mjöbergs välfångade uggla. Grattis till Sven-Arne!

Vinnare publikens val. Foto: Sven-Arne Mjöberg.

Som vanligt lottar vi även ut den vinnande bilden till en av dem som röstat. Grattis till Camilla Andersson i Varberg som får en kopia av bilden.

Program föreläsningar 2023

Lördag 1 juli 2023

10.00             Vi öppnar för besökare.

10.45             Daniel Iglesias – Möten längs viltstigar

Bilder längs Halländska viltstigar och möten med de som lever sitt liv där. Som kontrast befinner vi oss plötsligt på djungelstigar och en fauna som de flesta av oss endast får se… ja just det, på bild.

13.00             Ann Eringstam – Visuell gestaltning 

Om sitt eget konstnärliga arbete och de tankar som format hennes verk med bild som uttrycksform. Men även om den av henne skapade distansutbildningen Visuell Gestaltning, Katrinebergs folkhögskola.

14.45             Staffan Widstrand – Vildare

Rewilding, att göra världen till ett vildare ställe. Hur vilda kan våra liv bli? Varför då? Hur kan det gå till? Som initiativtagare till flera Rewilding-projekt världen över, blir det bilder på temat. 

16.15             Per-Anders Pettersson – Chic Afrique

Med Cape Town Sydafrika som utgångspunkt skildras människor i vardagen på den afrikanska kontinenten. Bilder som många gånger står i stark kontrast till den bild som vanligtvis når oss via media. 

17.00             Vi stänger för dagen.

Söndag 2 juli 2023

10.00             Vi öppnar för besökare.

11.00             Pamela Hanné – I’m a magician

Världen genom Pamelas lins. ”Creating photos is like doing a magic trick with time. Therefore I am a magician”. Om steget från stylist i fotostudion till fotograf, samt arbetet på The PhotoGallery.

13.00             Louise Nordström Pettersson – Sagobilder

Med naturen som inspirationskälla och ett intresse för Fantasy skapas magi från Bjärehalvön. Med ljus, ett utsnitt av miljö och några få attribut skapas bilder som sätter vår fantasi i rörelse. 

14.30             Gert Olsson – Ecuador

Ecuador – mångfaldernas land. Vi tas med på en resa från Amazonas djungler, Andernas sluttningar och molnskogar till Stillahavskustens fiskebyar. Möten med människor längs vägen.

15.30             Redovisning lotteri och publikens val

Under hela helgen röstar besökare på sina favoritbilder i utställningen. Nu dras vinnaren av den bild som fått flest röster. Dessutom redovisas vinsterna i helgens lotteri.

16.00             Vi stänger för detta året.

Gert Olsson

Från Storlomens rop ur dimmorna som sveper över sjön i det inre av Halland till molnskogar på Andernas sluttningar i Ecuador. En resa från foto som hobby till 30 år av fotografisk verksamhet på heltid, varav 10 år med fotoresor där mötet med människor och kultur var ett bärande inslag. En första fotoresa gick 2012 till Rumänien och där startade en reseverksamhet som nu håller på att avvecklas efter händelserika och spännande år i branschen. 

Gert bidrar i år med Ecuador – ett mångfaldernas land

Från Amazonas djungler i öster till Andernas sluttningar och molnskogar genom små byar och städer med spännande marknader får du följa med till Stilla Havskustens fiskebyar. Möt den biologiska rikedomen i Amazonas och indianer i höglandet likväl som färgsprakande fåglar och ett storstilat landskap. Stifta bekantskap med Chimborazo, Ecuadors högsta, heliga berg, städer som Quito och Cuenca och byar vid Stilla havskusten där hantverk som panamahattar ger sysselsättning. Här driver Jan Smedmyr sin hjälporganisation Futuro Valdivia som erbjuder sjukvård men även stöd till nystartade småföretag. Hans engagemang för folket ger oss en unik inblick i vardagslivets bekymmer och glädjeämnen.

I fortsättningen blir det egna resor och naturligtvis föreläsningar. Gert har ett digert arkiv att ösa ur och till det ett stort engagemang för skogen i nutid. Dess bevarande och återskapande. ”Det är en uppgift för alla naturfotografer att förmedla hur det verkligen ser ut i den svenska skogen i kontrast till hur en riktig, artrik skog ser ut.
Ett eget projekt om jätteträd resulterat i en bok 2019 med 100 av Europas största träd och historier och sägner förknippade till dessa.

Läs mer om respektive programpunkt genom att följa länkarna ovan.