Fokus fotoresor startade i september 2020 av Brutus Östling, Gert Olsson och Lars Pettersson. Det är alltså ett mycket ungt företag, samtidigt har vi som driver Fokus fotoresor lett resor under ett antal decennier, om man räknar samman vår erfarenhet. Ännu längre erfarenhet har vi som företagare, tillsammans över ett hundra år. Vi är dessutom såväl fotografer, författare som föreläsare. Den långa erfarenheten gäller också våra andra reseledare och fotoguider, flertalet har en diger erfarenhet, både som fotografer och av att leda såväl resor som workshops.

​Här på vår hemsida kan du upptäcka en rad nya och gamla spännande resmål, som spänner över allt från arktiska vidder till Ecuadors molnregnskogar, Sydafrikas vattenhål med servaler, elefanter och lejon, flodhästar och vildhundar i Zimbabwes nationalparker till Centralasiens stäpper, Sardiniens kullar och Balkans fågelsjöar.

Men också resmålen i vår närhet har sin charm, vilket vi ofta tenderar att glömma bort. Fokus Fotoresor genomför en rad workshops i några av Sveriges vackraste områden. Upplev våren bland Västergötlands kalkberg, tranorna vid Hornborgasjön, Finnmarken eller Rogen i höstskrud, vadarfåglar på väst- och östkusten och bokskogar och vråkar i Skånes vinterlandskap. Alla resmål har sin särpräglade natur.

​Fotograferingen står självklart i första fokus när det gäller alla våra resor, och när det gäller vilda djur och fåglar kanske extra mycket. Men lika viktig som naturupplevelsen är mötet med den främmande kulturen och med människorna, vare sig vi reser i öst eller i väst. En del av våra resor är starkt fokuserade på djur och fåglar, andra riktar kanske mer in sig på landskap och många av resorna också på den lokala kulturen. När vi reser i vissa mer avlägsna trakter finns inga hotell och definitivt inga lodger. Vi bor istället hemma hos familjer eller i små gästhus. Just dessa resor passar mycket väl även för den som vill uppleva landet utan kamera. Vårt signum är att du ska erbjudas god service och bli väl omhändertagen oavsett vilka platser vi väljer att besöka.