Program föreläsningar 2023

Lördag 1 juli 2023

10.00             Vi öppnar för besökare.

10.45             Daniel Iglesias – Möten längs viltstigar

Bilder längs Halländska viltstigar och möten med de som lever sitt liv där. Som kontrast befinner vi oss plötsligt på djungelstigar och en fauna som de flesta av oss endast får se… ja just det, på bild.

13.00             Ann Eringstam – Visuell gestaltning 

Om sitt eget konstnärliga arbete och de tankar som format hennes verk med bild som uttrycksform. Men även om den av henne skapade distansutbildningen Visuell Gestaltning, Katrinebergs folkhögskola.

14.45             Staffan Widstrand – Vildare

Rewilding, att göra världen till ett vildare ställe. Hur vilda kan våra liv bli? Varför då? Hur kan det gå till? Som initiativtagare till flera Rewilding-projekt världen över, blir det bilder på temat. 

16.15             Per-Anders Pettersson – Chic Afrique

Med Cape Town Sydafrika som utgångspunkt skildras människor i vardagen på den afrikanska kontinenten. Bilder som många gånger står i stark kontrast till den bild som vanligtvis når oss via media. 

17.00             Vi stänger för dagen.

Söndag 2 juli 2023

10.00             Vi öppnar för besökare.

11.00             Pamela Hanné – I’m a magician

Världen genom Pamelas lins. ”Creating photos is like doing a magic trick with time. Therefore I am a magician”. Om steget från stylist i fotostudion till fotograf, samt arbetet på The PhotoGallery.

13.00             Louise Nordström Pettersson – Sagobilder

Med naturen som inspirationskälla och ett intresse för Fantasy skapas magi från Bjärehalvön. Med ljus, ett utsnitt av miljö och några få attribut skapas bilder som sätter vår fantasi i rörelse. 

14.30             Gert Olsson – Ecuador

Ecuador – mångfaldernas land. Vi tas med på en resa från Amazonas djungler, Andernas sluttningar och molnskogar till Stillahavskustens fiskebyar. Möten med människor längs vägen.

15.30             Redovisning lotteri och publikens val

Under hela helgen röstar besökare på sina favoritbilder i utställningen. Nu dras vinnaren av den bild som fått flest röster. Dessutom redovisas vinsterna i helgens lotteri.

16.00             Vi stänger för detta året.