Föreläsning Rewilding

Att göra världen till ett vildare ställe
Hur vilda kan våra liv bli? Varför då? Hur kan det gå till?
Fotografen Staffan Widstrand visar bilder med Rewilding som tema. Återförvildande. 

Rewilding Europe arbetar med att återinföra olika djurarter runt om i Europa. Trots att det idag inte finns konkreta planer på att återinföra exempelvis visenter i Sverige hoppas Staffan Widstrand på att få se vilda visenter i Sverige
– Ekologiskt sett behöver vi visenten för den biologiska mångfalden i Sverige. Hela de europeiska ekosystemen är beroende av att det finns stora gräsätare som håller marker öppna, säger Staffan Widstrand, medgrundare till stiftelsen Rewilding Europe. (text fritt SVT play En vildare värld)
Staffan är yrkesfotograf och författare på heltid sedan 1990, utsedd till National Geographic Explorer, är SONY-ambassadör, har gett ut 19 böcker, varav sex getts hederstiteln ”Årets Pandabok-WWF”.

”Jag har sett otroliga saker i naturen och fått lustcentrat kittlat många gånger.
Och att låta den breda massan ta del av naturen är en förutsättning för naturens bevarande. Turism, att folk reser över hela världen är bra, förklarar Staffan. Jag hoppas att folk fortsätter resa till bergsgorillorna i Rwanda eftersom jag vill att de ska finnas kvar. Slutar turisterna att komma förlorar bergsgorillorna sitt värde och försvinner i nästa vecka. Människor blir mer engagerade av att se sig omkring.” (Ur intervju Kamera&Bild)

Staffan har varit med och grundat flera internationella initiativ, såsom Rewilding Europe, Wild Wonders of Europe och Wild Wonders of China. 
Managing Director of Wild Wonders International.
Även arbetande delägare i naturfotoresebyrån Wild Nature Fotoresor.